Gorgonzola Finger Food

Consistenta cremoasa si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Gorgonzola Finger Food

Ingrediente

  • pentru 15 cupe / 15 persoane:
  • 250 g  gorgonzola dolce IGOR
  • 100 g gorgonzola piccante IGOR
  • 300 g mascarpone
  • ghimbir
  • nuci
  • sofran

Mod de preparare

Taiati gorgonzola dolce IGOR si dati-o prin blender pana cand obtineti un sos cremos.

Umpleti pana la jumatate fiecare cupa cu acest sos cremos de gorgonzola dolce.

Impartiti mascarpone in trei parti egale, fiecare in cate un bol.

In primul bol adaugati ghimbir proaspat ras, in al doilea bol cu mascarpone adaugati un varf de cutit de sofran, iar in ultimul bol adaugati nucile taiate marunt.

Puneti in fiecare cupa cate un strat cu mascarpone din fiecare bol.

Adaugati apoi inca un strat de sos gorgonzola dolce IGOR.

La final adaugati cate un strat de gorgonzola piccante IGOR, mixata in blender.

Decorati fiecare cupa cu legume taiate julienne sau cu nuci tocate marunt.

 

Reteta de Paola Naggi


Serviti impreuna cu paine prajita.

Consistenta  cremoasa  si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate. Gorgonzola Dolce Cremoso se potriveste perfect in retetele de aperitive, ca desert sau servita ca atare, impreuna cu paine sau biscuiti crocanti. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele albe.

Gorgonzola Piccante se potriveste foarte bine in salate sau servita alaturi de fructe precum struguri si smochine. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele rosii.

Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide