Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa lipeasca branza, se poate
Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa lipeasca branza, se poate unge aluatul cu o lingura de lapte/ apa/ou batut).
Am taiat foaia in patrate de 7 cm, apoi am crestat colturile, in diagonala (lasand mijlocul netaiat).
Am obtinut 4 triunghiuri cu varfurile unite in centru, am adus coltul din dreapta, al fiecarui dreptunghi, catre centru, formand in acest fel morisca.
Am presat usor in centru formand o gaura, in care urma sa pun umplutura, insa le-am umplut gata coapte.
Le-am copt la 190 grade C, 8 minute, pana s-au rumenit.
Pe fiecare morisca am pus cate ¼-1/2 lgt. rosii uscate, in ulei tocate marunt.
Pofta buna!
Reteta Moristi cu parmezan si rosii uscate a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete cu foietaj: Foietaj umplut
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii