Moristi cu parmezan si rosii uscate

Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa lipeasca branza, se poate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Moristi cu parmezan si rosii uscate

Ingrediente

  • 225 g foietaj
  • ½ cup parmezan
  • 1/3 cup rosii uscate
  • in ulei

Mod de preparare

Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa lipeasca branza, se poate unge aluatul cu o lingura de lapte/ apa/ou batut).

Am taiat foaia in patrate de 7 cm, apoi am crestat colturile, in diagonala (lasand mijlocul netaiat).

Am obtinut 4 triunghiuri cu varfurile unite in centru, am adus coltul din dreapta, al fiecarui dreptunghi, catre centru, formand in acest fel morisca.

Am presat usor in centru formand o gaura, in care urma sa pun umplutura, insa le-am umplut gata coapte.

Le-am copt la 190 grade C, 8 minute, pana s-au rumenit.

Pe fiecare morisca am pus cate ¼-1/2 lgt. rosii uscate, in ulei tocate marunt.
Pofta buna!

Reteta Moristi cu parmezan si rosii uscate a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete cu foietaj: Foietaj umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc