Placinta cu amestec de branza si verdeturi

Placinta cu amestec de branza si verdeturi este un meniu consistent de primavara cand avem marar nou, cozi de ceapa si branza iute.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu amestec de branza si verdeturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta din comert
  • 1 kg de branza dulce
  • 300 grame de branza de putina (iute)
  • cateva legaturi de marar
  • un snop bun de foi de ceapa verde
  • 4 oua
  • cateva linguri de pesmet sau gris
  • 2-3 linguri de faina
  • 400 grame smantana sau iaurt gras
  • un pahar mic de ulei
  • un ou intreg pt uns
  • un pachet de praf de copt

Mod de preparare

Placinta cu amestec de branza si verdeturi este un meniu consistent, gustos si usor de facut, traditional pt primavara cand avem atat marar nou si cozi de ceapa dar si branza iute de putina.

Se amesteca branza dulce cu branza iute si se faramiteaza bine.Se adauga mararul si foile de ceapa tocate maruntel. Se amesteca apoi pesmetul, faina, ouale intregi batute bine, praful de copt stins in lamaie, uleiul si smantana sau iaurtul.Foile de placinta se rup bucatele, in afara de 2-3 care se vor pune la fundul tavii pe hartia de copt si se amesteca cu compozitia de branza.Se capitoneaza o tava cu hartie de copt, se pun foile de placinta retinute unse intre ele cu putin ulei, iar deasupra se adauga compozitia de branza.Se niveleaza si se unge cu oul batut. Se da la copt la foc potrivit pt maximum o ora si jumatate.


Placinta cu amestec de branza si verdeturi se serveste rece ca aperitiv, la mic dejun, ca pachet la servici, etc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Chec aperitiv cu urzici proaspete
3
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Supa rece de castraveti made by Jamila Cuisine
4
Supe de legume

Supa rece de castraveti made by Jamila Cuisine

• taiati castravetii pe lungime, apoi in bucati • taiati ceapa verde in bucati, apoi adaugati-o peste castraveti•

Supa rece de castraveti made by Jamila Cuisine
Bors de loboda
5
Borsuri

Bors de loboda

O reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!

Bors de loboda
Parteneri
Taitei chinezesti cu peste
Bucataras.RO

Taitei chinezesti cu peste

Taitei chinezesti cu peste
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia