Intotdeauna mi-a placut sa gatesc souffle cu branzeturi, pentru ca poti folosi combinatii nenumarate, iar rezultatele finale sunt intotdeauna spectaculoase.
Ai nevoie de: 50 g de unt, 40 g de faina, 250 ml de lapte, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit de nucsoara, cca 80 de g de parmezan ras, ½ lingura de vin alb, 5 albusuri la temperatura camerei, 1 lingurita de fresh de lamaie, cca 100 g de cascaval taiat cubulete, 2 linguri de chives tocat, sare si piper alb gust si extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente.
Unge vasele de ceramica termorezistente cu unt si tapeteaza-le cu faina; Pune-le apoi in frigider
Topeste untul intr-o craticioara, la foc mediu. Adauga faina si cu ajutorul unui tel, amesteca pana obtii o compozitie omogena, cca 1 minut. Ia de pe foc, adauga laptele, nucsoara, putina sare si piper alb si continua sa amesteci inca 1 minut. Pune inapoi pe foc si tot cu telul amesteca pana obtii o crema densa. Ia de pe foc si incorporeaza cele 4 galbenusuri, impreuna cu vinul, chives tocat si parmezanul ras. Acopera cu un capac si lasa-l deoparte. Incinge cuptorul la 200 de grade.
Folosind un robot de bucatarie, bate albusurile spuma, impreuna cu fresh-ul de lamaie. Amesteca un sfert din albusurile batute in souffle folosind o lingura, iar restul impatureste-l de jos in sus folosind o spatula de silicon, pentru a mentine bulele de aer in interior. Umple fiecare vas pana la jumatate apoi adauga cateva cubulete de cascaval in fiecare in parte si completeaza cu compozitie pana aproape de varf. Netezeste varful cu o spatula. Cu ajutorul unui servetel, sterge marginile interioare ale vaselor. Pune-le pe o tava si introdu-le in cuptorul pe care l-ai incins in prealabil la 200 de grade. Lasa-le acolo cca 15 minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Nu deschide usa cuptorului sub nicio forma. O data gatite, serveste-le imediat.
Este un preparat cu multa personalitate, cu mult caracter. Experimenteaza souffle-uri atat sarate, cat si dulci si vei vedea ca in scurt timp vor deveni nelipsite de pe masa ta.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes
Comentarii