Souffle cu branzeturi (sufleu cu branza)

Intotdeauna mi-a placut sa gatesc souffle cu branzeturi, pentru ca poti folosi combinatii nenumarate, iar rezultatele finale sunt intotdeauna spectaculoase.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 40 g faina
  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • cca 80 de g de parmezan ras
  • ½ lingura de vin alb
  • 5 albusuri la temperatura camerei
  • 1 lingurita de fresh de lamaie
  • cca 100 g de cascaval taiat cubulete
  • 2 linguri de chives tocat
  • sare si piper alb gust
  • extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente

Mod de preparare

Ai nevoie de: 50 g de unt, 40 g de faina, 250 ml de lapte, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit de nucsoara, cca 80 de g de parmezan ras, ½ lingura de vin alb, 5 albusuri la temperatura camerei, 1 lingurita de fresh de lamaie, cca 100 g de cascaval taiat cubulete, 2 linguri de chives tocat, sare si piper alb gust si extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente.

 

Unge vasele de ceramica termorezistente cu unt si tapeteaza-le cu faina; Pune-le apoi in frigider


Topeste untul intr-o craticioara, la foc mediu. Adauga faina si cu ajutorul unui tel, amesteca pana obtii o compozitie omogena, cca 1 minut. Ia de pe foc, adauga laptele, nucsoara, putina sare si piper alb si continua sa amesteci inca 1 minut. Pune inapoi pe foc si tot cu telul amesteca pana obtii o crema densa. Ia de pe foc si incorporeaza cele 4 galbenusuri, impreuna cu vinul, chives tocat si parmezanul ras. Acopera cu un capac si lasa-l deoparte. Incinge cuptorul la 200 de grade.


Folosind un robot de bucatarie, bate albusurile spuma, impreuna cu fresh-ul de lamaie. Amesteca un sfert din albusurile batute in souffle folosind o lingura, iar restul impatureste-l de jos in sus folosind o spatula de silicon, pentru a mentine bulele de aer in interior. Umple fiecare vas pana la jumatate apoi adauga cateva cubulete de cascaval in fiecare in parte si completeaza cu compozitie pana aproape de varf. Netezeste varful cu o spatula. Cu ajutorul unui servetel, sterge marginile interioare ale vaselor. Pune-le pe o tava si introdu-le in cuptorul pe care l-ai incins in prealabil la 200 de grade. Lasa-le acolo cca 15 minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Nu deschide usa cuptorului sub nicio forma. O data gatite, serveste-le imediat. 

Este un preparat cu multa personalitate, cu mult caracter. Experimenteaza souffle-uri atat sarate, cat si dulci si vei vedea ca in scurt timp vor deveni nelipsite de pe masa ta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
2
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Ciuperci pane umplute
5
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Parteneri
Desert budinca cu dovleac la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Desert budinca cu dovleac la slow cooker Crock-Pot

Super rapida si delicioasa!

Desert budinca cu dovleac la slow cooker Crock-Pot
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel