Stelute cu telemea

Stelutele cu telemea sunt delicioase. Pentru a prepara aceste aperitive aveti nevoie de lapte, oua, faina, ulei, telemea si masline.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Stelute cu telemea

Ingrediente

  • 300ml lapte
  • 2 ouă
  • 125 gr. făină de grâu
  • o lingură de ulei
  • 300-350gr telemea
  • gogoşar în oţet sau măsline
  • pt decor
  • mult ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Stelutele cu telemea sunt delicioase. Pentru a prepara aceste aperitive se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul.

Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul, pentru încorporare. În principiu, este vorba despre clasica compoziţie de clătite, doar ca aluatul trebuie să fie puţintel mai gros, ceva ca o smântână de ţară, grosă şi păstoasă.

Într-un ceaun se încinge mult ulei, după care se introduce forma de steluţe, lăsând-o cât mai mult, să se înfierbânte foarte bine. Se ia apoi forma infierbântată, se introduce în compoziţie, pentru scurt timp, şi când s-a prins din compoziţie pe ea, se scufundă în uleiul incins pentru câteva secunde, doar.

Aluatul va căpăta repede forma de steluţă şi se va scoate pe un prosop de hârtie pentru ca acestă să absoarbă excesul de ulei. Steluţa se va desprinde cu uşurinţă de pe formă. Tot aşa se va proceda în continuare până la terminarea compoziţiei şi obţinerea unui frumos platou cu steluţe.
Telemeaua se va da prin răzătoarea mică.

Se va lua apoi fiecare steluţă, obţinută prin procedeul descris mai sus, se va umple cu telemeaua rasă, iar în mijloc se va pune, mai mult pentru prezenţa estetică a produsului final, o bucăţică de măslină sau de gogoşar în oţet.


Stelutele cu telemea se servesc calde.

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide