Sufleu de parmezan

Daca vrei sa pregatesti aperitive delicioase, incearca aceasta reteta. Pentru a pregati sufleu de parmezan avem nevoie de lapte, unt, faina, oua si parmezan.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 ceasca lapte
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 4 oua
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare

Daca vrei sa pregatesti aperitive delicioase, incearca aceasta reteta. Pentru a pregati sufleu de parmezan avem nevoie de lapte, unt, faina, oua si parmezan. Punem la o parte jumatate din cantitatea de lapte, iar cealalta jumatate se amesteca cu faina. Cand laptele fierbe se toarna compozitia cu faina in lapte si se amesteca bine pana se detaseaza de cratita. Se adauga untul, iar cand s-a racit se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare, apoi se adauga branza rasa si albusurile batute spuma amestecand usor, de jos in sus. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia in ea si se fierbe, pe baie de apa, la cuptor. Cand este gata se serveste imediat. Se poate coace si direct in cuptor, fara baie de apa.


Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci