Tarta rustica

Am facut inventarul la ce aveam prin frigider, am gasit cate ceva si am incropit o tarta cu de toate. A fost perfecta!

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg untura
  • 1 lgt sare
  • lapte cat cuprinde
  • 1 ou
  • Pt. umplutura:
  • 1 cutie branza Fagaras
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1 buc carnat picant
  • 3-4 rosii cherry
  • sare, piper dupa gust
  • 50 g cascaval

Mod de preparare

Intr-un bol, se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut, cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se asaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se asaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se asaza, din loc in loc, peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit, apoi se serveste. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci