Am facut inventarul la ce aveam prin frigider, am gasit cate ceva si am incropit o tarta cu de toate. A fost perfecta!
Intr-un bol, se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut, cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se asaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se asaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se asaza, din loc in loc, peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit, apoi se serveste. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii