Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine.
Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine, fara sa ii curatam de coaja, pe lung si scobim o portiune asa incat sa arate ca o barcuta.Ii punem la copt ori pe gratarul cu apa pe aragaz sau in cuptor.
Radacinoasele: morcovii, telina , patrunjeii si pastarnacii, inclusiv bucatele de cartofi scobite le taiem cubulete marisoare aproximativ egale.Ceapa si merele curatate le taiem cam in 8 parti egale. Peste aceste legume pudram piper, boia dulce, cimbru si sare si amestam cu putin ulei si le punem la copt fara apa intr-un vas ceramic (o oala de sarmale) la foc mare.Legumele trebuie sa se coaca, nu sa se soteze. Alaturi in cuptor se pune si sfecla rosie la copt. Pana se fac legumele sfaram nuca cat mai marunta si intr-o tigaie punem un cubulet de margarina la topit.Turnam pesmetul si nuca si prajim usor invartind mereu, fara sa rumenim.Cand sunt gata legumele turnam peste ele nuca cu pesmetul si potrivim de sare si piper. Sfecla rosie cand s-a copt o curatam si o radem pe razatoarea mare.Facem o salata cu ulei si zeama de lamaie.Adaugam chimen-ul fiert in prealabil in salata de sfecla.
Umplem barcutele din cartofi coapte in coaja lor cu legume si le consumam cu salata de sfecla rosie si masline.
Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor se consuma caldute sau reci.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii