Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine.
Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine, fara sa ii curatam de coaja, pe lung si scobim o portiune asa incat sa arate ca o barcuta.Ii punem la copt ori pe gratarul cu apa pe aragaz sau in cuptor.
Radacinoasele: morcovii, telina , patrunjeii si pastarnacii, inclusiv bucatele de cartofi scobite le taiem cubulete marisoare aproximativ egale.Ceapa si merele curatate le taiem cam in 8 parti egale. Peste aceste legume pudram piper, boia dulce, cimbru si sare si amestam cu putin ulei si le punem la copt fara apa intr-un vas ceramic (o oala de sarmale) la foc mare.Legumele trebuie sa se coaca, nu sa se soteze. Alaturi in cuptor se pune si sfecla rosie la copt. Pana se fac legumele sfaram nuca cat mai marunta si intr-o tigaie punem un cubulet de margarina la topit.Turnam pesmetul si nuca si prajim usor invartind mereu, fara sa rumenim.Cand sunt gata legumele turnam peste ele nuca cu pesmetul si potrivim de sare si piper. Sfecla rosie cand s-a copt o curatam si o radem pe razatoarea mare.Facem o salata cu ulei si zeama de lamaie.Adaugam chimen-ul fiert in prealabil in salata de sfecla.
Umplem barcutele din cartofi coapte in coaja lor cu legume si le consumam cu salata de sfecla rosie si masline.
Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor se consuma caldute sau reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii