Salata de fasole boabe cu rosii

Salata de fasole boabe cu rosii este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se pune fasolea intr-o strecuratoare si se spala daca e nevoie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata de fasole boabe cu rosii

Ingrediente

  • 2 conserve(a 400g)de fasole alba
  • 2 cepe mijlocii rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri de otet
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 8 rosii mici
  • 150 g masline negre
  • busuioc pt. ornat.

Mod de preparare

Salata de fasole boabe cu rosii este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se pune fasolea intr-o strecuratoare si se spala daca e nevoie.

Eu nu am avut fasole la conserva, astfel incat am lasat-o peste noapte in apa rece, am fiert-o in doua ape si am mai lasat-o pe aragaz pana cand boabele au fost bine fierte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga la fasole.
Se curata usturoiul si se toaca.

Se amesteca usturoiul cu otet, suc de lamaie, sare si piper. Eu am pus si o lingura de otet balsamic, dar mai bine nu puneam...Se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se toarna amestecul peste fasole si se lasa sa se patrunda cca o ora.

Se spala rosiile, se taie felii si se aranjeaza pe fiecare farfurie. Se adauga salata. Se pun maslinele. Salata de fasole boabe cu rosii se orneaza cu frunze de busuioc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori