Toba de pui si porc

O combinatie de pui si porc...noua ne-a placut foarte mult.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
190 minute
Complexitate
redusa
Toba de pui si porc

Ingrediente

  • 1 ciolan mic de porc ,crud
  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 plic de gelatina
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii. Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie. Pentru fierberea pulpelor avem nevoie de doua oale. Eu am folosit una de 3 litri, in care am pus pulpele impreuna cu foile de dafin, piper boabe si gelatina si una de 5 litri in care am pus apa (pana la jumatate). oala mica se pune deasupra celei mari. Am pus oalele pe foc si cand apa a inceput sa fiarba am dat focul mic, si am acoperit oala mica. Am lasat sa fiarba aproximativ 3 ore, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta, de 2-3 ori. Am adaugat apa fierbinte in oala mare, cand a scazut. Dupa ce au trecut cele 3 ore,am scos carnea de pui , si dupa ce s-a racit am inlaturat pielitele si am ales-o de pe oase.Am amestecat-o cu carnea de porc, am adugat sare si piper dupa gust,si am pus-o intr-un pet de 2 litri taiat(partea de sus). In zeama care si-au lasat-o pulpele am pus usturoiul pisat si am amestecat bine. Am strecurat zeama si am turnat-o peste carne. Am acoperit pet-ul cu folie si l-am dat la frigider. A doua zi l-am taiat si am scos toba. Am feliat-o in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide