Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si
Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si taiate in sferturi.
Se fierb fructele pana se inmoaie. Se scurge lichidul, se trec fructele prin sita si se amesteca piureul cu o cantitate de zahar egala cu cantitatea de piure de fructe. Se pun piureul si zaharul in cratita pentru dulceata si se pun pe foc foarte mic, amestecand mereu, pana se ingroasa bine. Cand pasta este bine legata, se rastoarna pe fundul de lemn udat si se intinde cu cutitul o foaie de 1 cm. Se lasa la uscat 2 zile. Uscata, pasta se taie in romburi, se dau prin zahar tos si se poate pastra mai multa vreme.
Se foloseste la ornatul prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Crema de mere si gutui
Budinca de mere cu gris
Dulceata de visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii