Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si
Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si taiate in sferturi.
Se fierb fructele pana se inmoaie. Se scurge lichidul, se trec fructele prin sita si se amesteca piureul cu o cantitate de zahar egala cu cantitatea de piure de fructe. Se pun piureul si zaharul in cratita pentru dulceata si se pun pe foc foarte mic, amestecand mereu, pana se ingroasa bine. Cand pasta este bine legata, se rastoarna pe fundul de lemn udat si se intinde cu cutitul o foaie de 1 cm. Se lasa la uscat 2 zile. Uscata, pasta se taie in romburi, se dau prin zahar tos si se poate pastra mai multa vreme.
Se foloseste la ornatul prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Crema de mere si gutui
Budinca de mere cu gris
Dulceata de visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii