Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si
Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si taiate in sferturi.
Se fierb fructele pana se inmoaie. Se scurge lichidul, se trec fructele prin sita si se amesteca piureul cu o cantitate de zahar egala cu cantitatea de piure de fructe. Se pun piureul si zaharul in cratita pentru dulceata si se pun pe foc foarte mic, amestecand mereu, pana se ingroasa bine. Cand pasta este bine legata, se rastoarna pe fundul de lemn udat si se intinde cu cutitul o foaie de 1 cm. Se lasa la uscat 2 zile. Uscata, pasta se taie in romburi, se dau prin zahar tos si se poate pastra mai multa vreme.
Se foloseste la ornatul prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Crema de mere si gutui
Budinca de mere cu gris
Dulceata de visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii