Dulceata de ardei iute

Se iau ardei in cantitatea pe care doriti sa o faceti si dupa culoarea care va place, dar iuti sa fie. Se taie frumos rondele, daca se poate fara sem

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de ardei iute

Ingrediente

  • 2 kg ardei iuti
  • 400 ml otet
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Se iau ardei in cantitatea pe care doriti sa o faceti si dupa culoarea care va place, dar iuti sa fie. Se taie frumos rondele, daca se poate fara seminte. Otetul si zaharul se fierb cam 20-30 de minute, in functie de cantitatea de sirop pe care o faceti, siropul se leaga ca si siropul de la dulceata obisnuita. Dupa ce siropul este legat se adauga ardeiul taiat si se fierbe inca 20-30 de minute, in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si fierbe frumos pana se leaga la consistenta pe care o doriti.


Este delicioasa pusa peste ciorbe, tocane, si mai ales varza cu carne. Reteta Dulceata de ardei iute a fost propusa de Minodora. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori