Dulceata de capsune fara conservant

Dulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e pastrata adecvat. Capsunele trebuie sa fie foarte bine spalate, la fel ca si borcanele care musai sa fie sterilizate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de capsune fara conservant

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie sau sare de lamaie

Mod de preparare

In general pentru dulceata proportiile sunt aceleasi, la un kilogram de fructe, un kilogram de zahar.

Capsunele se curata si se spala bine. Se acopera cu zahar si se tin asa pana a doua zi.

Apoi se pune vasul pe foc mare si se lasa la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana cand se leaga compozitia de dulceata.


Dulceata de capsuni fara conservanti se poate servi dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori