Dulceaţă de căpsuni reţetă. Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura. Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata. Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult. Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.
Indepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele ,le-am lasat intregi.(Ale mele nu au fost foarte mari.In cazul in care sunt mari se pot taia) Stropim capsunii cu zeama de lamaie. Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Taiem lamaia feliute si o adugam in vasul cu fructe. Amestecam ,asa cum am spus mai sus. Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere. Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului. Adaugam restul de zahar. Amestecam usor si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 4-5 min. ,timp in care spumam. Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate. Capacim borcanele. Aseazam borcanele intr-o tava(cu capacul in sus) si le acoperim cu o patura groasa.Dupa ce se racesc (a doua zi) se indeparteaza patura ,se eticheteaza borcanele si se aseaza in camara ,la rece. #Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,duceata trebuie sa se intareasca. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii