Dulceata de cirese galbene

Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat p

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Dulceata de cirese galbene

Ingrediente

  • 1 kg cirese galbene
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie mai mica

Mod de preparare

Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza

un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.

Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie

pentru a nu se innegri. Cand siropul este gata, adaugam

ciresele cu tot cu zeama de lamaie.

Lasam sa fiarba, adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra, este gata!

Putem sa facem proba, lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa.

Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!

Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.
Alte retete recomandate:

Dulceata capsuni

Dulceata de nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori