Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot taia si cu cutitul, in acest fel veti simti si bucati de gutui in dulceata.
Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot taia si cu cutitul, in acest caz este bine sa lucreze doua persoane, pentru ca gutuile se inrosesc daca stau mai mult timp taiate. Se pune siropul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamiie si dupa ce s-a legat, se trage cratita pe margine, reducindu-se focul si se pun gutuile. Dupa ce reincep clocotele, se adauga si restul de lamiie, iar atunci cind este gata se pune vanilia. Se incearca si daca siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se rastoarna in alt vas. Rece, se toarna in borcan. Cine doreste, poate opari firele de gutui, puse intr-un tifon; procedind astfel, dulceata iese mai alba. Siropul se prepara cu apa in care au fost oparite gutuile.
Dulceata de gutui se serveste ca atare pe paine sau la diferite retete de prajituri.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...
Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradinaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii