Dulceata de nuca este dulceata preferata a familiei pe care o preparam in fiecare an.
Se curate nucile de coaja( se folosesc manusi de menaj ptr. a nu ne pata mainile) si se oparesc in apa fierbinte de 3 ori .Se pune apa intr-un ceaun de tuci si cand apa da in clocot se adauga zaharul.Se face astfel siropul peste care se adauga nucile curatate, dupa care se pune la foc mediu.Dupa cca o ora se adauga in ceaun lamaia taiata felii.Se mai lasa o ora la foc mic iar la urma se adauga vanilia. Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se fixeaza capacul si se intorc borcanele cu gura in jos .
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii