Alegem smochine nu prea coapte. Le curatam de coaja. Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga. Adaugam smochinele, lamaia taiata felii
Alegem smochine nu prea coapte.
Le curatam de coaja.
Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga.
Adaugam smochinele, lamaia taiata felii subtiri, scortisoara si cuisoarele si stingem focul pentru vreo ora.
Fructele plutesc in sirop, asa ca avem grija sa le intoarcem de pe o parte pe alta de citeva ori.
Punem din nou la fiert pana se leaga.
Dulceata de smochine poate fi mancata simplu pe paine sau poate fi folosita la prajituri.
Reteta Dulceata de smochine a fost propusa de jenny_kap
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Vazusem aceasta prajitura pe un site unguresc si tare mi-a placut cum arata. M-am uitat peste ingrediente si am zis sa incerc...
Desert prajitura de Craciun, in straturiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii