Dulceata de smochine are un roz delicat si o aroma interesanta, parfumata pe care nu o gasesti oriunde, e speciala, trebuie s-o incerci ca sa intelegi. E o ca o poveste, iar mie imi place mult… si atat.
Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.
Intre timp, se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.
Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.
Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.
Portii: 2 borcane mari si unul mic.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/dulceata-de-smochine.html
Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visineChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniPrajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...
Prajitura cu cirese sau visineEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si ciresePrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visine
Comentarii
Adaugă comentariu