Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura este foarte aromata si potrivita pentru perioadele in care nu mai gasim fructe proaspete. Poti sa o prepari si tu acasa, sa o folosesti la diferite prajituri sau sa o consumi pe paine prajita cu unt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 1 kg de zahar
  • 1 plic de gelfix clasic

Mod de preparare

Se amesteca 2 linguri de zahar cu plicul de gelfix, se pun peste fructe, se amesteca si se pun la fiert pana dau in clocot. Se spumeaza intre timp. Dupa ce a dat in clocot, se pune zaharul ramas, si se mai fierbe. Dupa ce incepe sa fiarba se mai tine pe foc aproximativ 1 minut. Se opreste focul, se lasa putin si se ia spuma ce s-a strans deasupra. Se pune in borcane. Dupa ce se pune capacul, borcanele se intorc cu capul in jos, circa 5 minute. Dulceata astfel preparata pastreaza foarte bine aroma fructelor si are o culoare placuta.


Dulceata de zmeura astfel preparata poate fi folosita la diferite retete de prajituri.

Reteta Dulceata de zmeura a fost propusa de gloxinia pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci