Retete dietetice
Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem pasta de caise intr-o oala. Adaugam zaharul. Fierbem gemul la foc mic, pana cand compozitia scade pana la jumatate si capata o consistenta mai groasa. Nu fierbem mai mult de 2 ore. Atunci cand gemul se raceste, el o sa se ingroase si mai mult. Intre timp, spalam borcanele, apoi le sterilizam. Eu pun borcanele si capacele spalate si uscate in cuptor, la 100 grade C, timp de 15 minute. Pornesc cuptorul dupa ce am introdus borcanele. Cand gemul este gata, il luam de pe foc. Cu ajutorul unui polonic, turnam gem fierbinte in borcane. Le strangem bine capacele si le intoarcem cu capacul in jos, pana a doua zi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand...
Prajitura turnata cu branza si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii