Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate feliute si se lasa la inmui
Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate feliute si se lasa la inmuiat 2 ore. Se pune dovleacul in cratita pentru dulceata. Se adauga caisele cu lichidul in care au stat, lamaile taiate felii subtiri. Se pune cratita pe foc si se fierbe la flacara iute, amestecand continuu pana scade lichidul la jumatate. Se ia cratita de pe foc si se baga in cuptorul cald, unde se lasa sa stea 3. Se amesteca cand in cand. Cand lichidul a scazut complet, se ia din cuptor, se toarna fierbinte in borcane si se inchid ermetic.
Se serveste la prajituri.
Alte retete recomandate:
Gem de caise
Dulceata de visine
Dulceata si sirop capsuni
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii