Gem de dovleac

Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate feliute si se lasa la inmui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de dovleac
  • 1 kg zahar
  • 1 kg caise uscate
  • 2 lamai
  • vanilie
  • 1 l apa
  • scortisoara

Mod de preparare

Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate feliute si se lasa la inmuiat 2 ore. Se pune dovleacul in cratita pentru dulceata. Se adauga caisele cu lichidul in care au stat, lamaile taiate felii subtiri. Se pune cratita pe foc si se fierbe la flacara iute, amestecand continuu pana scade lichidul la jumatate. Se ia cratita de pe foc si se baga in cuptorul cald, unde se lasa sa stea 3. Se amesteca cand in cand. Cand lichidul a scazut complet, se ia din cuptor, se toarna fierbinte in borcane si se inchid ermetic.
Se serveste la prajituri.

Alte retete recomandate:

Gem de caise

Dulceata de visine

Dulceata si sirop capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci