Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala emailata cu volum cunoscut (p
Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala emailata cu volum cunoscut (pentru a socoti cu precizie cantitatea de edulcorant), se fierbe 10 minute.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Se indulceste cu 100 g miere la litru de materie prima.
Un gem de buna calitate se obtine numai din dude galbene si negre. Daca se adauga o data cu mierea putina zeama de lamaie, aroma dulceaga a gemului devine mai penetranta.
Se recomanda ca fructele din pomul propriu sa se scuture si sa se adune dudele cazute, caci acestea sunt intotdeauna bine coapte. Daca nu este iarba sub dud, se asterne sub el o folie de material plastic pentru a proteja fructele de murdarie.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Dulceata de mere
Dulceata de visine
Dulceata de zmeura
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii