Gem de dude

Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala emailata cu volum cunoscut (p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dude
  • 100 g miere/litru
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala emailata cu volum cunoscut (pentru a socoti cu precizie cantitatea de edulcorant), se fierbe 10 minute.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Se indulceste cu 100 g miere la litru de materie prima.

Un gem de buna calitate se obtine numai din dude galbene si negre. Daca se adauga o data cu mierea putina zeama de lamaie, aroma dulceaga a gemului devine mai penetranta.

Se recomanda ca fructele din pomul propriu sa se scuture si sa se adune dudele cazute, caci acestea sunt intotdeauna bine coapte. Daca nu este iarba sub dud, se asterne sub el o folie de material plastic pentru a proteja fructele de murdarie.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Dulceata de mere

Dulceata de visine

Dulceata de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Tort  Diplomat cu mere si gutui
3
Torturi

Tort Diplomat cu mere si gutui

Toamna aromata intr-un delicios desert!

Tort Diplomat cu mere si gutui
Chec aperitiv
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Ciorba de stevie
5
Ciorbe

Ciorba de stevie

Primavara a venit, cel putin in calendar... Si, odata cu ea si minunatele verdeturi, izvor de sanatate si energie... Buna s-o...

Ciorba de stevie
Parteneri
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Bucataras.RO

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

" Provocarea GastroArt"

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia