Gem de fragute

Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut. Amestecam cu o lingura de

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fragute
  • 300 g miere/litru

Mod de preparare

Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Se indulceste cu 300 g miere la litru de suc de fructe. Fragutele culese necoapte nu se mai coc, de aceea, atat pentru gem cat si pentru consum in stare cruda, se culeg sau se cumpara numai fragute coapte.

Mai intai se spala, apoi se curata, pentru ca apa patrunzand la miez il umezeste si altereaza gustul fructelor.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Dulceata de zmeura

Dulceata de trandafiri

Dulceata de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori