Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut. Amestecam cu o lingura de
Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Se indulceste cu 300 g miere la litru de suc de fructe. Fragutele culese necoapte nu se mai coc, de aceea, atat pentru gem cat si pentru consum in stare cruda, se culeg sau se cumpara numai fragute coapte.
Mai intai se spala, apoi se curata, pentru ca apa patrunzand la miez il umezeste si altereaza gustul fructelor.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Dulceata de zmeura
Dulceata de trandafiri
Dulceata de caise
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii