Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam apa, aducem la punctul de
Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam apa, aducem la punctul de fierbere si punem iarasi lamaile si fierbem alte 20 minute. Repetam si a 3-a oara, scoatem lamaile cu o paleta si pastram apa in care au fiert. Taiem lamaile bucati si le pasam pana obtinem piure (obtinem aproximativ 500g pireu) Adaugam aceeasi cantitate de zahar (500g) si apa in care au fiert lamaile. Dupa ce am adaugat apa in care au fiert lamaile, am pus cratita pe foc si am lasat 5 minute, dupa care adaugam lamaia pastrata deoparte, feliata subtire. Se mai lasa inca 10 minute si apoi se toarna fierbinte in borcane.
Este ideala pentru creme, toruturi si prajituri.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii