Gem de lamai

Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam apa, aducem la punctul de

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gem de lamai

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg lamai cu coaja subtire
  • 500 g zahar
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam apa, aducem la punctul de fierbere si punem iarasi lamaile si fierbem alte 20 minute. Repetam si a 3-a oara, scoatem lamaile cu o paleta si pastram apa in care au fiert. Taiem lamaile bucati si le pasam pana obtinem piure (obtinem aproximativ 500g pireu) Adaugam aceeasi cantitate de zahar (500g) si apa in care au fiert lamaile. Dupa ce am adaugat apa in care au fiert lamaile, am pus cratita pe foc si am lasat 5 minute, dupa care adaugam lamaia pastrata deoparte, feliata subtire. Se mai lasa inca 10 minute si apoi se toarna fierbinte in borcane.


Este ideala pentru creme, toruturi si prajituri.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc