Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii. Visinile astfel pregatite
Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii.
Visinile astfel pregatite se fierb, intr-o oala emailata , de capacitate cunoscuta, care este folosita doar in acest scop, amestecand continu, la foc mediu, timp de 15 minute, socotite de la punctual de fierbere.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.
Dupa ce a fiert, punem , pe baza estimarii cantitatii de gem, 300 g de miere/litru, darn u mai firbem doar dam un clocot impreuna cu fructele.
Cine nu are incredere in estimarea vizuala sau nu considera cantitatea de miere ca fiind corespunzatoare, sa scoata putin gem pe o farfurioara, si, gustand, sa hotarasca cand indulcirea este corespunzatoare.
Gurmanzii fierb totdeauna fructele impreuna cu samburii, pentru ca asfel aroma este mai patrunzatoare. Este mai simplu de atat sa zdrobim cu ciocanul 1 lingura de samburi la fiecare kg de fructe.
Apoi punem samburii zdrobiti impreuna cu coaja intr-un saculet de tul alb, si , legat de manerul oalei sa-l fierbem in gem. Saculetul se indeparteaza inainte sa adaugam mierea, dupa ce l-am presat de marginea oalei cu lingura de lemn, pentru ca zeama din el sa se scurga.
Gemul fierbinte se toarna in borcane care se inched bine, cu gatul larg, si conservam in abur uscat.
Dintre gemurile si sucurile pregatite in casa, cele mai gustoase sunt din visine marunte tiganesti. Visinele se pot fierbe si in cantitati egale cu cirese, in acest caz fiind suficiente, pentru indulcire, 200g/litru de miere.
Din pacate, gemul desfacut nu rezista nici in frigider mai mult de o saptamana. Se poate pune, linistit, si in congelator, pentru ca, continutul de miere impiedica inghetarea totala a visinelor.
Alte retete recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteO bunatate mare, va garantez! Un blat sfaramicios care se topeste in gura si-o umplutura intr-o combinatie extrem de...
Quiche cu dovlecei si fetaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii