Gem de visine

Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii. Visinile astfel pregatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg visine
  • 300 g miere/ litru

Mod de preparare

Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii.

Visinile astfel pregatite se fierb, intr-o oala emailata , de capacitate cunoscuta, care este folosita doar in acest scop, amestecand continu, la foc mediu, timp de 15 minute, socotite de la punctual de fierbere.

Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.

Dupa ce a fiert, punem , pe baza estimarii cantitatii de gem, 300 g de miere/litru, darn u mai firbem doar dam un clocot impreuna cu fructele.

Cine nu are incredere in estimarea vizuala sau nu considera cantitatea de miere ca fiind corespunzatoare, sa scoata putin gem pe o farfurioara, si, gustand, sa hotarasca cand indulcirea este corespunzatoare.

Gurmanzii fierb totdeauna fructele impreuna cu samburii, pentru ca asfel aroma este mai patrunzatoare. Este mai simplu de atat sa zdrobim cu ciocanul 1 lingura de samburi la fiecare kg de fructe.

Apoi punem samburii zdrobiti impreuna cu coaja intr-un saculet de tul alb, si , legat de manerul oalei sa-l fierbem in gem. Saculetul se indeparteaza inainte sa adaugam mierea, dupa ce l-am presat de marginea oalei cu lingura de lemn, pentru ca zeama din el sa se scurga.

Gemul fierbinte se toarna in borcane care se inched bine, cu gatul larg, si conservam in abur uscat.

Dintre gemurile si sucurile pregatite in casa, cele mai gustoase sunt din visine marunte tiganesti. Visinele se pot fierbe si in cantitati egale cu cirese, in acest caz fiind suficiente, pentru indulcire, 200g/litru de miere.

Din pacate, gemul desfacut nu rezista nici in frigider mai mult de o saptamana. Se poate pune, linistit, si in congelator, pentru ca, continutul de miere impiedica inghetarea totala a visinelor.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
2
Aperitive cu legume

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
Ciorba de dovlecei a la grec
3
Ciorbe

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec este o ciorba usoara si acrisoara cu dovlecel. Este o supa potrivita pentru orice moment.

Ciorba de dovlecei a la grec
Ciorba de curcan cu legume
4
Supe si ciorbe

Ciorba de curcan cu legume

La noi in casa se maninca in fiecare zi ciorba sau supa. Aceasta ciorba o prepar mai des toamna pentru ca am la dispozitie...

Ciorba de curcan cu legume
Tocana de legume cu orez pentru iarna
5
Conserve si muraturi

Tocana de legume cu orez pentru iarna

O reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Parteneri
Desert tarta cu zmeura si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Un desert simplu, dar spectaculos! Straturi diferite ca si arome si texturi. Incepem cu aluatul de tarte. Unul simplu si usor...

Desert tarta cu zmeura si ciocolata
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia