Magiun de macese

La sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de codite, si de tepi, iar dupa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Magiun de macese

Ingrediente

  • 1 kg macese
  • 200 g miere/litru

Mod de preparare

La sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de codite, si de tepi, iar dupa spalare, le taiem in doua pe o scandura, cu un cutit bine ascutit. Apoi scobim afara partea paroasa cu samburi, apoi coaja ramasa se spala foarte bine sub jet de apa. Turnam peste ea atata apa cat s-o acopere, apoi fierbem sub capac, la foc mediu, pana se inmoaie. Pentru a nu se arde, amestecam des, dar punem dedesupt protector de foc. In final, dam prin sita, apoi punem intr-o cratita emailata de capacitate cunoscuta si fierbem cateva minute amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. Daca a ramas prea multa masa, nu o aruncam. O diluam cu apa, fierbem in continuare si pasam din nou prin sita. Indulcim cu 200 g miere/litru. Pregatirea acestui fruct deosebit de gustos este foarte obositoare, dar, doar astfel putem scapa de partea paroasa. Multi de aceea nu indragesc aceasta marmelada sanatoasa, foarte bogata in vitamina C, intrucat acesti peri care irita gatul si duapa ce au fost date prin sita raman in masa. Bobitele se culeg cu manusi de piele, pentru ca tepii sa nu ne impunga mainile. Nu strica nici daca ducem cu noi un sort, pentru ca tepii agatati in haine pot sa ne rupa pulovarul sau paltonul.


Magiunul de macese se serveste cu paine proaspata de casa sau se foloseste la creme si prajituri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
3
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie