Marmelada de mosmoane

Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2 dl de apa/litru si il f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mosmoane
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata.

Turnam 2 dl de apa/litru si il fierbem pana obtinem o nasa omogena.

Dupa care, il dam prin sita si-l fierbem aprox. 10 minute pe foc mic, amestecand continuu. La sfarsit, punem in borcane mici si conservam in abur uscat.

Nu adaugam miere, intrucat aceasta ii gustul placut si putin acrisor.

Poate fi consumata si de catre diabetici.

Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc