Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de
Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte). A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 minute, apoi se adauga portocalele feliate si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala. Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie (daca atunci cand se raceste nu curge este gata). La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat. Marmelada se pune in borcane,se pune un celofan,se infileteaza capacul, se intoarce borcanul si se pun in camara
Se mananca pe paine sau se foloseste in creme si prajituri.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii