Se aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu pereti grosi si se fierbe pi
Se aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu pereti grosi si se fierbe piureul obtinut pana cand incepe sa forfoteasca. Se adauga zaharul, se continua fierberea si se face proba de gelificare. Se gusta din marmelada inainte de a pune zaharul, pentru ca zaharul nu se raporteaza numai la cantitatea de fructe, ci si la procentul de zahar pe care aceste fructe il contin. Prunele fiind mai dulci decat alte fructe, zaharul trebuie potrivit dupa gust. Trebuie sa se stie ca: marmelada se fierbe in vase cu suprafata mare si cu peretii dubli, nu se fierbe pe foc mic, nu se lasa nesupravegheata si se amesteca in ea cu o lingura de lemn tot timpul, atunci cand a inceput sa se ingroase.
Se sterilizeaza mai ales daca se pastreaza in camara unui apartament de bloc.
Alte retete:
Dulceata de mere
Dulceata de zmeura
Dulceata de trandafiri
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcDesertul acesta este printre primele pe care am invatat sa il fac inca de cand eram in scoala generala. Este o reteta clasica...
Tarta cu budinca si fructe
Comentarii