Peltea de portocale (Orange curd)

Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul de apa pusa la fiert. Apa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Peltea de portocale (Orange curd)

Ingrediente

  • Sucul de la o portocala (aproximativ 10 cl)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150 g de zahar
  • 4 oua
  • 100 g de unt taiat in bucati mici

Mod de preparare

Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul de apa pusa la fiert. Apa nu trebuie sa atinga fundul celui de-al doilea vas. Amestecati in continuu, pe foc, pana cand crema se ingroasa (cam 15 minute).

Cand crema s-a format, turnati-o intr-un borcan sau intr-un alt vas si lasati-o la racit. Reteta Orange curd a fost propusa de irina.d Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori