Ardei grasi cu varza alba

Toata lumea iubeste ardeii grasi umpluti cu varza, pusi la borcan si acriti inainte de prima zapada.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • circa 1 sau 1
  • 5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg) sau gogosari
  • cca. 2 kg varza curatata
  • taiata
  • cca. 1/2 kg morcovi si radacina de telina (curatati si apoi cantariti)
  • 600 ml apa
  • 400 ml otet
  • sare
  • zahar
  • piper boabe
  • 150 g hrean.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ardeilor li se taie un capac. Se scot semintele si cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii si telina, se rad prin razatoarea cu gauri mari. Se pun toate intr-un lighean sau intr-un castron incapator, se presara cu 15 g sare pentru fiecare kg varza. Se umplu ardeii sau gogosarii cat mai indesat, asezindu-i in borcan, unul langa altul, in randuri suprapuse, fara sa se preseze prea mult, apoi se toarna lichidul. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proportia de apa si otet 60% la 40%. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahar, 10 g sare si pt. 2-3 l lichid, o frunza de telina, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau macinat, cimbru, marar si circa 100 g hrean. Daca lichidul nu este suficient, se prepara, cat apreciem ca ar fi nevoie, adaugand numai apa cu otet in proportiile aratate; se fierbe cateva minute cu aceleasi arome si, apoi, se toarna strecurat in borcan pana la gatul acestuia. Borcanul se sigileaza imediat cu capac si se duce in camara.


Ardeii grasi se consuma dupa cca 2 saptamani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Marmelada de mere si pere
1
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Gris cu lapte
3
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Chiftelute de vinete si linte
Bucataras.RO

Chiftelute de vinete si linte

Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca preferintele mele gastronomice se indreapta catre bucataria vegetariana. N-as...

Chiftelute de vinete si linte
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia