Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu sar
Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si uscat, se acopera cu saramura pregatita cu 40 gr de sare la litrul de apa rece. Peste saramura se rade hrean si se pune un strat de ulei, care sa impiedice aerul sa patrunda la legume. Se leaga borcanul a doua zi, dupa ce s-a umplut bine borcanul si s-au pus deasupra legumelor scandurele subtiri, asezate in cruce, ca sa tina legumele acoperite cu lichid tot timpul. Cand se folosesc ardeii, se scot si se tin in apa rece o ora, dupa care se spala cu apa rece.
Alte retete culinare:
Zacusca
Zacusca de ghebe
Zacusca de ciuperci
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii