Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Ingrediente

  • - 5-6 kg. ardei gras
  • 4 verze potrivite
  • boabe de piper
  • 3 fire de hrean subtiri
  • morcov
  • conopida
  • 150 g. sare grunjoasa
  • 4-5 litri apa
  • cateva frunze de visin
  • cateva frunze de telina

Mod de preparare

Pentru ardei grasi umpluti cu varza si conopida se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti: In capatul fiecarui ardei am indesat cate un buchetel mic de conopida. Am pastrat si cateva buchetele pe care le-am pus in borcan, alaturi de cateva rondele de morcov dupa ce am pus ardeii umpluti in borcan.
Pentru saramur: se pune apa la fiert cu sare si piper. Pentru a calcula cata apa este necesara, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa ;)
Se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori