Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se toaca marunt varza, se p
Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se toaca marunt varza, se pune intr-un vas adanc, se da morcovul pe razatoare si se taie telinele fideluta. Se amesteca legumele, se sareaza si se umplu ardeii, care se pun in straturi, intr-un borcan de sticla, cu frunze de telina intre ei. Se fierbe apa cu sare, adaugand cate 40 gr de sare grunjoasa la litrul de apa, se pun in borcan boabe de piper si foi de dafin si se toarna saramura racita o jumatate de ora peste ardei. In borcan, alternand printre ardei, se pun catei de usturoi intregi si felii de morcov. A doua zi se leaga borcanul cu celofan pus in doua. Se pastreaza, peste iarna, in camara cu temperatura constanta.
Se servesc ca salata la mancarurile din legume si carne.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de vinete
Zacusca de fasole
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii