Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite
Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul polonicului de jur imprejurul gurii borcanului si pe capace pentru a le steriliza. Eu incalzesc borcanele pentru muraturi (cele facute cu continut la cald nu rece : zacusca, gemuri, gogosari) caci daca se pune lichidul cald in borcanul rece se face condens si riscam sa se strice continutul. Daca s-au racit borcanele pana pregatim compozitia le bagam putin la cuptor dar fara capace. Castravetii se spala bine, eu folosesc un burete de vase nou pentru a nu ramane pamant pe ei. Pentru ca saramura sa intre bine in castraveti si sa nu raman seci la mijloc de preferat sa li se taie un capacel la codita. Hreanul si usturoiul se curata. Se aseaza la fund niste hrean apoi castravetii in picioare si printre ei condimentele ( cateva tije de marar, cimbru, frunze de telina, boabe de piper si mustar). Deasupra se pune iar hrean si cateva bête groase de marar sa tina legumele si sa nu se ridice la suprafata sa ramana fara lichid. Borcanele se invelesc in carpe ude si se pun pe lama a doua cutite. Apa este necesara ½ din cantitatea borcanului. Deobicei se pune mai multa apa la fiert, mai bine sa-ti ramana decat sa fie prea putina. Se pune apa pe foc cu sare si cate putin din celelate ingrediente. Daca aveti frunze de visin puneti cateva. Se da in clocot 10-15 minute dupa care se adauga 1 cana de otet si se mai lasa putin. Se pune lichidul caldut peste castraveti si se strang capacele cu putere. Daca puneti celofan atunci bateti putin un albus de ou, dati cu albus pe gura si gatul borcanului dupa care udati putin celofanul si-l puneti etans, bine intins deasupra. Trebuie sa va ajute cineva la legatul lor. Se leaga cu ata de cusut care a fost pusa in doua-trei. Mai punem un rand de celofan in acelasi mod doar ca nu se mai da cu albus, se uda doar cu apa. In cazul in care va pocni celofanul acesta se va inlocui. Se pun in paturi si se lasa pana a doua zi. Cine doreste le poate fierbe la bain marie insa daca borcanele sunt bine sterilizate castravetii vor tine. Perioada de pus este din iulie pana in octombrie.
Se servesc la orice fel principal cu carne.
Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelBaghrir sunt clatite arabe,de ce spun arabe ptr ca multi spun ca sunt marocane,altii algeriene,de unde provin sigur nu...
Baghrir,clatite 1000 de gauri
Comentarii