Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite
Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul polonicului de jur imprejurul gurii borcanului si pe capace pentru a le steriliza. Eu incalzesc borcanele pentru muraturi (cele facute cu continut la cald nu rece : zacusca, gemuri, gogosari) caci daca se pune lichidul cald in borcanul rece se face condens si riscam sa se strice continutul. Daca s-au racit borcanele pana pregatim compozitia le bagam putin la cuptor dar fara capace. Castravetii se spala bine, eu folosesc un burete de vase nou pentru a nu ramane pamant pe ei. Pentru ca saramura sa intre bine in castraveti si sa nu raman seci la mijloc de preferat sa li se taie un capacel la codita. Hreanul si usturoiul se curata. Se aseaza la fund niste hrean apoi castravetii in picioare si printre ei condimentele ( cateva tije de marar, cimbru, frunze de telina, boabe de piper si mustar). Deasupra se pune iar hrean si cateva bête groase de marar sa tina legumele si sa nu se ridice la suprafata sa ramana fara lichid. Borcanele se invelesc in carpe ude si se pun pe lama a doua cutite. Apa este necesara ½ din cantitatea borcanului. Deobicei se pune mai multa apa la fiert, mai bine sa-ti ramana decat sa fie prea putina. Se pune apa pe foc cu sare si cate putin din celelate ingrediente. Daca aveti frunze de visin puneti cateva. Se da in clocot 10-15 minute dupa care se adauga 1 cana de otet si se mai lasa putin. Se pune lichidul caldut peste castraveti si se strang capacele cu putere. Daca puneti celofan atunci bateti putin un albus de ou, dati cu albus pe gura si gatul borcanului dupa care udati putin celofanul si-l puneti etans, bine intins deasupra. Trebuie sa va ajute cineva la legatul lor. Se leaga cu ata de cusut care a fost pusa in doua-trei. Mai punem un rand de celofan in acelasi mod doar ca nu se mai da cu albus, se uda doar cu apa. In cazul in care va pocni celofanul acesta se va inlocui. Se pun in paturi si se lasa pana a doua zi. Cine doreste le poate fierbe la bain marie insa daca borcanele sunt bine sterilizate castravetii vor tine. Perioada de pus este din iulie pana in octombrie.
Se servesc la orice fel principal cu carne.
Alte retete recomandate:
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de pui1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.
Supa crema de morcov si piept de curcanImi ramasese niste smantana pentru frisca si trebuia sa ii fac ceva sa nu se strice, asa ca mi-am amintit ca am salvat reteta...
Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueurDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii