Compotul de cirese galbene este o modalitate buna de pastrare a fructelor sezoniere si in perioada iernii.
In timpul sezonului cireselor se aleg fructe proaspete, intregi si fara pete. Se spala, se indeparteaza coditele si se repartizeaza in borcane fara a fi presate, atatea cate intra. Zaharul se pune intr-un vas, impreuna cu 600 ml apa. Vasul se pune pe foc, continutul lui se amesteca si se lasa la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet. Siropul obtinut se repartizeaza caldut in borcane, in mod egal, prelingand lichidul pe marginea borcanului, pentru a putea scoate tot aerul din fructe. Borcanele se inchid cu capace, apoi se sterilizeaza prin fierbere in baie de apa timp de 15-17 minute. Se lasa la racit in vas, apoi borcanele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.
Compotul se poate aromatiza, dupa preferinta cu vanilie, scortisoara sau lamaie.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am...
Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii