Compot de kiwi

Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramane pe fruct la curatat. Apoi se taie felii,care se asea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Compot de kiwi

Ingrediente

  • 1 kg kiwi
  • 700 ml apa(apro.)
  • 180 g zahar(45 g/ borcan)-200 g maxim
  • 4 borcane+ capace cu filet

Mod de preparare

Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramane pe fruct la curatat.

Apoi se taie felii,care se aseaza in borcane. Deasupra se pune zaharul.

Apoi se toarna apa.

Borcanele se inchid bie cu capacele cu filet,apoi se introduc intr-o oala,in care se pune atata apa,cat sa acopere borcanele.

Se pun la fiert. In momentrul cand apa incepe usor a clocoti, se mai lasa 25-30(max.) minute pe foc, apoi se scot borcanele din apa fierbinte si se acopera(cu o patura/prosoape etc).

Se lasa asa pana s-au racit.

Apoi la camara cu ele sau le puteti servi imedit.
Pofta buna!

Reteta Compot de kiwi a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de compot gasiti aici:

Compot de gutui aromat,

Compot de struguri,

Compot de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori