Delicatese de legume

Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg. rosii
  • 3 kg. ardei gras
  • 1 litru de ulei

Mod de preparare

Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar "fierte" 10 minute intr-un vas mare, puse cu apa rece, apoi au fost lasate sa se usuce foarte bine. Se pune uleiul la incalzit, se adauga o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei. Se lasa legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, se amesteca cu o lingura de lemn. Cind s-au patruns, dupa 5-7 minute, se pun fierbinti in sticle, se presara si se repeta operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de preparare se pune peste legume si se leaga sticlele cu celofan. Se aseaza in camara.
Aceasta conserva se foloseste la preparate iernii, dindu-le acestora un gust proaspat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori