Un mod de a pastra dovleceii, gustos si sanatos!
Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate. In borcanele curate, asezam in straturi dovleceii copti, usturoiul feliat, frunzulitele de busuioc si menta verde, presaram oregano si adaugam ulei de buna calitate. Daca mai este necesar, se mai poate adauga putina sare. Se strang bine capacele borcanelelor, pe care le vom aseza apoi intr-un vas cu apa rece si le vom fierbe la foc mic pana ce apa incepe sa dea in clocot. Din acest moment, continuam fierberea pentru inca 20-30 de minute aproximativ. Le pastram in vasul cu apa pentru a se raci treptat. Se depoziteaza apoi in camara bucatarasului!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sos
Comentarii