Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii. Pentru reteta m-am inspirat de la prietena noastra Clementina, careia ii multumesc!
Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.
Ardeii se spala si se lasa la zvantat.
"Operatia" de curatare si taierea ardeilor o facem cu manusi chirurgicale. :)
Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.
Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.
Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.
Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu un prosop mai gros. Se depoziteaza in camara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii