Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -
Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati.
Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -3 legaturi de patrunjel si telina verde.
O fierbe pana cand fasolea se inmoaie, e buna de mancat.
O aseaza in borcane de 800 g, o acopera cu zeama in care a fiert.
Poti pune si o aspirina la fiecare borcan, pentru siguranta.
Acum urmaza operatiunea cea mai importanta.
Se dau borcanele in dunst (sterilizare), in cratita cu apa, acoperite cu prosoape, o ora,din momentul in care incep sa fiarba.
Apoi le scoti si le pui intre prosoape si paturi (duns uscat), pana se racesc.
Daca sterilizarea s-a facut corect, capacele" se trag "in jos, semn ca s-a creat vid.
Daca nu ai sterilizat corect, fasolea va incepe sa fermenteze !
Pofta buna!
Reteta Fasole la borcan pentru iarna a fost propusa de piscotel pe forum culinar.ro
Alta reteta de fasole verde gasiti aici: Fasole verde pentru conserva
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii