Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati. Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -
Spala si curata fasolea verde de capete. O rupe bucati.
Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci), plus 2 -3 legaturi de patrunjel si telina verde.
O fierbe pana cand fasolea se inmoaie, e buna de mancat.
O aseaza in borcane de 800 g, o acopera cu zeama in care a fiert.
Poti pune si o aspirina la fiecare borcan, pentru siguranta.
Acum urmaza operatiunea cea mai importanta.
Se dau borcanele in dunst (sterilizare), in cratita cu apa, acoperite cu prosoape, o ora,din momentul in care incep sa fiarba.
Apoi le scoti si le pui intre prosoape si paturi (duns uscat), pana se racesc.
Daca sterilizarea s-a facut corect, capacele" se trag "in jos, semn ca s-a creat vid.
Daca nu ai sterilizat corect, fasolea va incepe sa fermenteze !
Pofta buna!
Reteta Fasole la borcan pentru iarna a fost propusa de piscotel pe forum culinar.ro
Alta reteta de fasole verde gasiti aici: Fasole verde pentru conserva
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii