Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este inca tanara ,la conservarea frunzelor pentru a ne bucura in zilele geroase de aroma lor! Spor la gatit!
Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pune cca 2 l de apa la fiert cu o lingura de sare .Cand clocoteste,se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie.Se lasa cca.5 minute acoperite de apa fiarta apoi se intorc cu o spatula sau spumiera si se mai lasa inca 5 min.,dupa care se scot intr-o strecuratoare si se trec rapid pe sub un jet de apa rece(pentru a-si pastra culoare verde prazuliu) Se lasa 30 de minute sa se scurga bine de apa apoi se fac buchetele de cate 20-25 frunze asezate una peste alta,in mijloc se aseaza cate o crenguta de marar uscat apoi se ruleaza strans(daca mai este nevoie se preseaza usor in mana ruloul de frunze ,pentru a scapa de surplusul de apa.Se aseaza cate 2-3 rulouri de astfel de frunze oparite(in functie de cate sarmalute preparam de obicei),in pungi mici de plastic pe care le etichetam si la dam la congelator. Avantajul acestui mod de conservare este acela ca frunzele isi pastreaza gustul si culoare,se folosesc imediat ce s-au dezghetat(se pot dezgheta rapid in apa rece)si nu mai necesita desararea.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii