Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este inca tanara ,la conservarea frunzelor pentru a ne bucura in zilele geroase de aroma lor!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Frunze de vita oparite

Ingrediente

  • frunze tinere(numai varfuri)de vita de vie,
  • cateva crengute de marar uscat,
  • apa
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pune cca 2 l de apa la fiert cu o lingura de sare .Cand clocoteste,se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie.Se lasa cca.5 minute acoperite de apa fiarta apoi se intorc cu o spatula sau spumiera si se mai lasa inca 5 min.,dupa care se scot intr-o strecuratoare si se trec rapid pe sub un jet de apa rece(pentru a-si pastra culoare verde prazuliu) Se lasa 30 de minute sa se scurga bine de apa apoi se fac buchetele de cate 20-25 frunze asezate una peste alta,in mijloc se aseaza cate o crenguta de marar uscat apoi se ruleaza strans(daca mai este nevoie se preseaza usor in mana ruloul de frunze ,pentru a scapa de surplusul de apa.Se aseaza cate 2-3 rulouri de astfel de frunze oparite(in functie de cate sarmalute preparam de obicei),in pungi mici de plastic pe care le etichetam si la dam la congelator. Avantajul acestui mod de conservare este acela ca frunzele isi pastreaza gustul si culoare,se folosesc imediat ce s-au dezghetat(se pot dezgheta rapid in apa rece)si nu mai necesita desararea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri