Sunt deschisa la tot ce este nou in bucatarie, pregatesc tot ce vad sau aud, iar aceasta reteta am pregatit-o vazand intr-un magazin cutii pe care scria Lavanda comestibila. Am fost putin sceptica, nestiind ca lavanda se mai foloseste si prepararea diferitelor dulciuri, iar rezultatul a fost unul de exceptie.
Nectarinele curatate de coaja si samburi, taiate, se pun intr-un vas cu zaharul si lavanda; dupa cateva clocote, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, apoi se pune din nou sa fiarba la foc mare 30 minute, timp in care, cu mare atentie pentru ca vor sari stropi, se aduna spuma care se formeaza.
Dupa ce este suficient de legat gemul, se stoarce lamaia, iar dupa 2-3 clocote se opreste focul.
Se pune fierbinte in borcane foarte curate, se infileteaza capacele, se tin rasturnate pe capace 10-15 minute, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii