Sunt deschisa la tot ce este nou in bucatarie, pregatesc tot ce vad sau aud, iar aceasta reteta am pregatit-o vazand intr-un magazin cutii pe care scria Lavanda comestibila. Am fost putin sceptica, nestiind ca lavanda se mai foloseste si prepararea diferitelor dulciuri, iar rezultatul a fost unul de exceptie.
Nectarinele curatate de coaja si samburi, taiate, se pun intr-un vas cu zaharul si lavanda; dupa cateva clocote, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, apoi se pune din nou sa fiarba la foc mare 30 minute, timp in care, cu mare atentie pentru ca vor sari stropi, se aduna spuma care se formeaza.
Dupa ce este suficient de legat gemul, se stoarce lamaia, iar dupa 2-3 clocote se opreste focul.
Se pune fierbinte in borcane foarte curate, se infileteaza capacele, se tin rasturnate pe capace 10-15 minute, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii