Ghiveci de legume cu orez

Ghiveciul de legume cu orez este o mancare cu legume traditionala si foarte delicioasa. Se spala bine rosiile si se storc prin presa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci de legume cu orez

Ingrediente

  • 3 kg ardei kapia
  • 5 kg rosii
  • 1 kg orez
  • 1 kg morcov
  • 2 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ghiveciul de legume cu orez este o mancare cu legume traditionala si foarte delicioasa. Se spala bine rosiile si se storc prin presa.
Se spala legumele si se curata, se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa tocata, se lasa sa se inmoaie apoi se pun morcovii rasi si ardeii taiati felii. Se lasa sa se caleasca
Se spala si se fierbe orezul in 2 litri de apa cu sare apoi se strecoara.
Se amesteca sucul de rosii cu orezul si legumele calite si se mai fierbe 30 de minute la foc mic, se pune sare si piper apoi se umplu borcanele spalate si uscate.Se capseaza si se lasa sa se raceasca. A doua zi se fierb in duns


Ghiveciul de legume cu orez se serveste ca atare, la micul dejun sau ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci