Pentru gogosari, am incercat si altceva, de aceea am apelat la reteta prietenei mele si i-am umplut cu struguri, iar rezultatul a avut un mare succes, mai ales in familie!
Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati, se lasa la scurs cu gura in jos; boabele de struguri spalate se pun intr-un vas deoparte.
Intr-o oala, se pun la fiert otetul, apa, zaharul, sarea si mirodenii; dupa ce clocoteste, se oparesc gogosarii cateva minute, apoi se scot.
Dupa ce s-au racit, se umplu cu boabe de struguri, iar capac se pun rondele de mar. Se asaza gogosarii in borcan, printre ei se pun bucatele de hrean si strugurii care au ramas, se toarna otetul sa se umple borcanul, se scutura putin borcanul sa nu ramana goluri de aer, se infileteaza capacul, apoi se fierbe borcanul 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Dupa acest timp, se opreste focul si se lasa in apa pana a doua zi, cand se depoziteaza la camara.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii