Pentru gogosari, am incercat si altceva, de aceea am apelat la reteta prietenei mele si i-am umplut cu struguri, iar rezultatul a avut un mare succes, mai ales in familie!
Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati, se lasa la scurs cu gura in jos; boabele de struguri spalate se pun intr-un vas deoparte.
Intr-o oala, se pun la fiert otetul, apa, zaharul, sarea si mirodenii; dupa ce clocoteste, se oparesc gogosarii cateva minute, apoi se scot.
Dupa ce s-au racit, se umplu cu boabe de struguri, iar capac se pun rondele de mar. Se asaza gogosarii in borcan, printre ei se pun bucatele de hrean si strugurii care au ramas, se toarna otetul sa se umple borcanul, se scutura putin borcanul sa nu ramana goluri de aer, se infileteaza capacul, apoi se fierbe borcanul 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Dupa acest timp, se opreste focul si se lasa in apa pana a doua zi, cand se depoziteaza la camara.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii