Bun la sosuri,pizza,tocanite si...la tot ceea ce va place.
Am avut (asa cum am spus si mai sus)rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama, carnoase si duuuuuuuuuuuuulci. Spalam rosiile, ardeii si merele. Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare. Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc mic spre moderat. Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.(circa 1 ora). Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam. Luam compozitia de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita. Obtinem un sos fin. Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano. Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.(circa 20-30 min) Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand le depozitam in camara. Va recomand aceasta reteta................eu deja am desfacut un borcan si este super bun.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii