Ketchup picant

Bun la sosuri,pizza,tocanite si...la tot ceea ce va place.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Ketchup picant

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 2 mere
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • Cimbru
  • Oregano
  • 150 g zahar(zaharul este in functie de cat de dulci sunt rosiile )
  • 150 ml ulei
  • 75 ml otet
  • 3 ardei iuti

Mod de preparare

Am avut (asa cum am spus si mai sus)rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama, carnoase si duuuuuuuuuuuuulci. Spalam rosiile, ardeii si merele. Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare. Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc mic spre moderat. Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.(circa 1 ora). Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam. Luam compozitia de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita. Obtinem un sos fin. Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano. Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.(circa 20-30 min) Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand le depozitam in camara. Va recomand aceasta reteta................eu deja am desfacut un borcan si este super bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide