Leurda la borcan

Leurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se marunteste cu sucitorul de alua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Leurda la borcan

Ingrediente

  • 5-6 legaturi leurda
  • 3 linguri miez de nuca
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Leurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se marunteste cu sucitorul de aluat, cat sa nu fie prea marunt. Leurda uscata foarte bine se taie marunt si se amesteca bine cu sare grunjoasa si cu miezul de nuca pisat. Se introduce totul in borcan si se taseaza cu degetele sau cu o lingura. Cand s-a umplut borcanul, se pune ulei de masline extravirgin pe deasupra si se inchide borcanul ermetic. Daca sunt inchise bine, borcanele rezista pana iarna.


Se serveste in salate, simpla, pe paine prajita sau alaturi de o branza buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci