Pasta de rosii cu bulion

Pasta de rosii cu bulion este bun in sezonul rece pentru diferse preparate, de la ciorbe, la mancaruri de post.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasta de rosii cu bulion

Ingrediente

  • 10 kg rosii
  • 200 g zahar
  • 2-3 crengute busuioc
  • sare

Mod de preparare

Rosiile se spala bine, se aleg cele mai sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codita si se taie bucati. Se trec prin masina de facut bulion pentru a indeparta cojile. Daca nu aveti o astfel de masina se pot pune la fiert marunt, dupa care se trec printr-o sita. Se pune sucul astfel obtinut intr-o oala mai mare. In momentul in care fierbe se amesteca de cateva ori pentru a incasa spuma care se formeaza. Se adauga zaharul, crengutele de busuioc intregi, sare dupa gust si se lasa sa fiarba totul pana scade la jumatate. Se scot crengutele de busuioc si se pune pasta fierbinte in borcanele sterilizate si se aseaza intr-o tava, se inchid ermetic cu capac si se introduc in cuptor o ora. Se lasa sa se raceasca borcanele in cuptor. Se poate prepara si din tomate galbene amestecate cu rosii.


Pasta de rosii se poate folosi la diverse preparate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci