Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu lapte etc.
Pentru pelteaua aromata de mere, merele sanatoase se spala si se curata de orice lovire si se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita la fiert, dar mai intai, se stropesc cu sucul de la lamaie, apoi se pune apa peste ele, pana trece de fruct, adica sa fie acoperite cu apa. Se pun la flacara normala pana incep sa clocoteasca, apoi reducem focul si lasam sa fiarba timp de o ora, pana se inmoaie fructele. Scurgem merele printr-o sita de inox, smaltuita sau din plastic. Legam pe gura unui vas larg o panza rara de tifon si punem merele sa se scurga lent.
Lasam pana a doua zi, apoi amestecam sucul, masuram cantitatea si punem cantitate egala de zahar. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste zaharul si da in clocot. Lasam la foc mare, apoi controlam sa vedem daca este gata. Punem in frigider la racit si, daca este tare si sticlos pe deasupra, inseamna ca este gata. Se pune in vase calde uscate si se acopera cu celofan inmuiat in coniac. La final, se acopera si se dau in camara.
Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte, gris cu lapte etc.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii